MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

maanantai 26. toukokuuta 2014

"Dancers", Nadia Zubareva (kuva: Harri Heinonen)

MATCH MADE
- eteläsavolaisen kuvataiteen ja muotoilun yhteisnäyttely -
2.7. - 30.7.2014

Yhteisnäyttelyssä esitellään eteläsavolaisia kuvataiteilijoita ja muotoilijoita. Kokonaisuudella pyritään tavoittamaan uudenlaista yleisöä tuomalla näyttely arkiseen ympäristöön, helposti lähestyttävällä tavalla.

Etelä-Savon alueella elää ja työskentelee monipuolinen joukko ammattitaiteilijoita ja muotoilijoita. Kutsunäyttely pohtii minkälaista keskustelua heidän teostensa ja tuotteidensa väliltä voi löytää? Miten työskentelytavat ja -prosessit eroavat toisistaan, vai eroavatko? Mistä tekijät inspiroituvat ja saavat ideansa?

Heinäkuun ajan näyttelyssä esitellään myös mediataidetta Itä-Suomesta sekä järjestetään yleisölle avoimia taiteilijoiden teehetkiä.

Taiteen edistämiskeskus haluaa näyttelykokonaisuudellaan kiinnittää huomiota taiteen käyttämiseen julkisissa tiloissa. Jokaisessa rakennuskohteessa suositetaan käyttöönotettavaksi hallitusohjelmassakin mainittu prosenttiperiaate, jossa 0,5 - 2 % rakennushankkeen rahoituksesta käytetään taiteen hankkimiseen tai taiteelliseen suunnitteluun. Parhaimmat tulokset saadaan, kun taiteilijat otetaan mukaan jo ympäristön ja rakentamisen suunnitteluvaiheessa.
Näyttely on esillä Savonlinnan pääkirjasto Joelin ensimmäisessä kerroksessa (Osoite: Asemantie 5, 57100 Savonlinna).


MATCH MADE -taiteilijat ja muotoilijat:

Matti Kurkela - Riikka Kaartilanmäki
Kari Kärkkäinen - Kati Torniainen
Pirita Lautala - Susanna Tyrväinen
Kaarina Sepponen - Miklas Suokas
Kirsimaria Törönen-Ripatti - Tytti Vuorikari
Hanna Vahvaselkä - Suvi Lailavuo
Seppo Väänänen - Eeva Pihlasvaara
Nadia Zubareva - Jonna Kärkkäinen