MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

tiistai 17. joulukuuta 2013


ÄÄNESTÄ PARAS JOULULAHJA JA VOITA SE!
Muodosta moneksi -pistäytymiskojulla voi käydä vielä 19.12. saakka äänestämässä  parasta joululahjaa seitsemästä tuotteesta. Samalla voi tutustua myös muuhun tuotetarjontaan neljällä myyntikojulla. Monipuolisesta valikoimasta löytyy koruja, koristeita, villasukkia, lapasia, pyyhkeitä, saippuoita, mansetteja, patalappuja ja -kintaita, pannunalusia, tarjottimia, tyynynpäällisiä, pussukoita, kasseja, lasten mekkoja ja pehmoleluja. Tervetuloa tutustumaan! Kojut ovat auki arkisin klo 10 - 18 ja  viikonloppuisin klo 10 - 16.   


YHTEISKOJUSSA: IPIK Design, Kaiku Koru, Kaisa Turtiainen ja KORUMO Jewelry
IPIK Designin joululahjaehdokas on
Rosebud -kuosinen tarjotin (äänestysnumero 1.)

Kaiku Korun joululahjaehdokas on koruheijastin
(äänestysnumero 2.)


Kaisa Turtiaisen joululahjaehdokas on kierrätyskankaista
valmistettu pussukka, pikkujutut -kirjailulla
(äänestysnumero 3.)


KORUMO Jewelryn joululahjaehdokas on aidoista kivistä
ja hopeasta valmistettu rannekoru (äänestysnumero 4.)


RAIJAN AITTA


Raijan Aitan joululahjaehdokas on pellavainen pyyhe
ja tervasaippua (äänestysnumero 6.)TAIKATUU


Taikatuun joululahjaehdokas on kauratäytteinen
lämpöhaude (äänestysnumero 7.)PAULIINA RUNDGREN HANDICRAFTS


Pauliina Rundgrenin joululahjaehdokas on magneettipuu,
johon on saatavilla erilaisia emaloituja magneetteja
(äänestysnumero 5.)