MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

perjantai 13. joulukuuta 2013


JOULUTORIN AVAJAISET
Tänään avattiin Mikkelin joulutori Seija -myrskyn puuskittaisessa puhalluksessa. IPIK Designin Iida ja koordinaattori Anu-Anette joutuivat välillä pelastamaan myrskyn nappaamia tuotteita takaisin myyntikojun suojaan. Säästä huolimatta tunnelma torilla oli leppoisa ja mukavan jouluinen.  Muodosta moneksi -pistäytymiskojulla asiakkaat pääsivät lämmittelemään ja nauttimaan kahvila Nandan herkkuja ja lämmittävää glögiä. 19.12. saakka kojulla voi käydä äänestämässä parasta joululahjaa ja joku onnekas voi voittaa äänestämänsä lahjan omakseen! 

Avajaispäivänä erityisen suosittuja olivat Kaiku Korun paperiset joulukoristeet ja koruheijastimet. Viikonloppuna yhteiskojulla on tavattavissa korumuotoilija Jonna Kärkkäinen KORUMO Jewelrystä. Muilta kojuilta tavoitat Raijan Aitan Katariinan, Taikatuun Marketan ja Pauliina Rundgrenin. Tavataan torilla!