MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

torstai 16. toukokuuta 2013

KESÄ ON SAAPUNUT TORILLE!

Tällä viikolla on torilla ollut ihanan kesäistä. Naapuriin muutti pehmiskärry ja torikahviloiden terassit ovat täynnä aurinkoisista päivistä nauttivia ihmisiä. Taidekontissa on käyty vierailijoiden kanssa keskusteluja suomalaisesta muotoilusta ja laadukkaan suunnittelun ja valmistuksen tärkeydestä. Paikallisten, nuorten muotoilijoiden töissä nämä seikat kohtaavat mitä parhaimmalla tavalla. Näyttelyn tuotteita on ihasteltu ja moni on ollut kiinnostunut, mistä niitä voi ostaa, tässä listaa paikoista:

IPIK Design:
Nettikauppa
Art & Design Shop PUTKA, Linnankatu 9, Savonlinna

Kaisa Turtiainen:
Nettikauppa
Savonlinnan Taito Shop, Puistokatu 7, Savonlinna
Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli
Ateljee Kaisa Turtiainen, Linnankatu 10, Savonlinna

Riikka ja Jarkko Kaartilanmäki
Kaartilanmäki, Lohilahdentie 640, 58610 Telakanava, Sulkava
Art & Design Shop PUTKA, Linnankatu 9, Savonlinna

Kaisu Mäkinen
Kenkävero, Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli
Timanttiset, Kulta-Center, Savilahdenkatu 8, 50100 Mikkeli
Kaikki Kaiku Korun jälleenmyyjät löydät osoitteesta: www.kaikukoru.net

Susanna Tyrväinen
Kenkävero, Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli

Jonna Särkijärvi
KORUMO Jewelry, Olavinkatu 41, 57100 Savonlinna


Näyttelymme osallistujista on myös tehty upeat ilmaispostikortit, joita saa Taidekontin lisäksi kirjastosta, kaupungin kulttuuritoimesta ja Stellan Infopisteestä.

KUVIA TAIDEKONTIN TOUKOKUUSTA
 (kuvat: Anu-Anette Varho)