MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

perjantai 15. helmikuuta 2013

LUOVIA TILOJA JA TEKIJÖITÄ

Copyright © Anu-Anette Varho

 
Ensi viikolla pidän puheenvuoron Taidekontti, Luova kohtaamispaikka -tilaisuudessa. Omassa esityksessäni keskityn tilojen luovaan käyttöön. Avaan aihetta erilaisten Case -esimerkkien avulla, joista pääesimerkkinä toimii viimekesäinen Muodosta moneksi -muotoilutapahtuma Savonlinnan Riihisaaressa. Uutta suunnitellessa on hyvä katsoa myös taaksepäin ja muistella, mistä kaikki sai alkunsa. Työryhmän luovuus oli avainasemassa, kun luotiin muotoilutapahtumaa tyhjästä. Työryhmämme käsissä merikontit muuntautuivat viihtyisiksi myymälöiksi ja Riihisaaren rantaan rakentui piskuinen muotoilukylä, joka tarjosi myös mainion ympäristön tanssi- ja muotinäytöksille. Lehtiartikkeleita ja muistioita lukiessa mieleen muistuu ryhmähengen tärkeys ja tarve tehdä asioita uudella tavalla.

Työryhmässä on jälleen monia tuttuja tekijöitä, mutta mukaan mahtuu myös uusia. Olemme saaneet eteläsavolaisten nuorten muotoilijoiden joukkoon keramiikka- ja lasimuotoilija Susanna Tyrväisen Pieksämäeltä. Susannan töitä voi käydä ihastelemassa 21.2. alkaen Kulttuurikeskus Poleenin näyttelyssä.