MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

tiistai 22. tammikuuta 2013

UUDEN IDEOINTIA

Kaisa Turtiaisen kesän 2012 muotonäytökseen valmistama puku on näytillä hänen Linnankadun työhuoneellaan
(kuva: Anu-Anette Varho)


Muodosta moneksi saa jatkoa tulevana keväänä. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on Mikkelin tori, jossa on ollut tammikuusta lähtien Taidekontti. Etelä-Savon taidetoimikunta tuottaa toukokuussa konttiin muotoilunäyttelyn alueemme nuorilta muotoilijoilta. NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi syntynyt Muodosta moneksi on kerännyt yhteen hyvän ja aktiivisen porukan, jonka kanssa toimintaa on hyvä jatkaa erilaisina kokonaisuuksina. Monipuolisen osaamisen esiintuominen alueellamme on tärkeää. Työryhmä ja toimintamallin joustavuus mahdollistavat monenlaiset, yllättävätkin kokonaisuudet.
Rivit on nyt koottu ja suunnittelu aloitettu! Eilen kokoustettiin suklaakakun ja kahvin voimin tekijöiden työhuoneilla Savonlinnassa. Tulevina viikkoina tapaan myös Mikkelin päässä muotoilijoita samoissa merkeissä. Ajatukset ovat jo tulevassa keväässä. Tekijät pohtivat esiteltäviä tuotteita ja minä näyttelyn kokonaisuutta.
Auringon paistaessa ja hangen kimmeltäessä ajatus luistaa ja ideat kirkastuvat!


Työhuoneeni seinälle syntyi projektin aikana kollaasi muotoilukesästä 2012
(kuva: Anu-Anette Varho)