MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

torstai 19. heinäkuuta 2012
ALLE 10 € MATKAMUISTO -KILPAILU

Saippua Saimaan ääreltä voitti Etelä-Savon 
taidetoimikunnan matkamuistokilpailun!


1. PALKINTO 1000 €
"Saippua Saimaan ääreltä –työryhmä", Johanna Lipsanen & Marjo Räsänen

(kuva: Johanna Lipsanen)

Johanna Lipsasen taiteeseen voi tutustua osoitteessa; http://www.ideastakuvaksi.fi/
Saippuaa voi tilata Onnenpussin nettipuodista, osoitteesta; http://www.onnenpussi.fi/

Tuote: Käsintehty saippua
Materiaalit: Kotimainen rypsiöljy (60%), eteeriset öljyt, saippuavärit. Uusiokäärepaperi.
          
Lyhyt kuvaus tekijöiden mukaan:
”Madame Muusa –saippua on toteutettu mikkeliläisen kuvataiteilijan ja joensuulaisen saippuanvalmistajan/käsityöläisen yhteistyönä. Lähtöideana on ”Madame Muusa” –akryylimaalaus, jonka pohjalta lähdimme ideoimaan taidetyötä ja saippuaa.

Saippua on uniikin muotoinen ja tuoksussa vivahtaa milloin raikas metsä, järvi tai kallio.
Madame Muusa –saippuan mukaan on syntynyt myös pieni tarina.

Ostetaan tuote sitten matkamuistoksi itselle tai lahjaksi, pesuhetket laineilla, lauteilla tai kodin muissa pesutiloissa luonnistuvat luonnonläheisellä, korkeasti kotimaisella arkituotteella.”

2. PALKINTO  500 €
"Taputin", Pasi Jalkanen
(kuva: Pasi Jalkanen)

Tuote: Taputin
Materiaalit: Tekstiiliteollisuuden ”jätepalat”, elintarvikepakkausten muovijätteet.

Lyhyt kuvaus tekijän mukaan:
”Taputtimella voi osoittaa suosiota vain yhtä kättä käyttäen. Hieman otetta muuttamalla taputin toimii hyvin myös viuhkana ylilämmenneiden hetkien vilvoittamiseksi. Taputin toimii mainiosti myös kärpäslätkänä ja hyttysien hätistimenä.

Tälläi vekottimella voit osottoo suosijjoo iha vaa yhelä käillä. Siinä toisessaha suattaa ollaa koktaalilasi, laps, kännykkä, avvaimet, lörtsy, anopin käsvars tahi suattaahase olla vaikka kippeeki. Nii ja tointaako tuota muutenkaa vappaala ollessa molempii käsiä rasittoo…”


 

3. PALKINTO  200 €
"Palanen", Niina Nissinen


(kuva: Niina Nissinen)


Niina Nissisen portfolio löytyy osoitteesta; http://niinaiida.carbonmade.com/

Tuote: Eri kokonaisuuksiksi kerättävä pannunalunen
Materiaalit: Eteläsavolainen koivuvaneri ja huopa

Lyhyt kuvaus tekijän mukaan:
”Etelä-Savossa tuotetaan melkein puolet suomalaisesta vanerista. Puun voi polttaa kun tuotteen elämä on lopussa. Palasien yhdistettävyys viestii Etelä-Savosta; se koostuu osista, jotka kohdatessaan muodostaa toimivan kokonaisuuden.Tämä tuote on käyttöesine ja samalla muistuttaa käyttäjää Etelä-Savosta pirteällä olemuksellaan.”