MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

torstai 26. heinäkuuta 2012

14.7.2012. Muotonäytös, ILOMIELI ekodesign ( kuva: Aapo Repo)

HEINÄKUUN MUISTOJA
Eteläsavolainen muotoilu on heinäkuun aikana kotiutunut Riihisaareen. Päivittäin myymäläkonteilla voi nähdä muotoilijoita työn touhussa, tuotteita myyden ja niistä kertoen tai hiljaisempina hetkinä käsitöitä tehden. Seppä Jarkko Väisäsen veistokset löytyvät monen Savonlinnassa vierailleen turistin lomakuvista ja luulenpa että moni saa lomatervehdyksen ilmaispostikorttiimme kirjoitettuna.
Säät ovat olleet haastavat heinäkuun aikana. Varsinkin Superviikonloppuna työryhmän suunnittelema ohjelma joutui koetukselle sateen vuoksi. Kaikki suunniteltu saatiin kuitenkin toteutettua ja ihmiset saivat mahdollisuuden tutustua alueen omaan muotoiluun ja itse tekijöihin ihmisen kokoisessa ja rennossa tapahtumassa. Mutta vielä on kesää jäljellä ja Muodosta moneksi –tapahtuma jatkuu elokuun loppuun saakka. Riihisaaressa on mahdollista tavata alueemme omia muotoilijoita päivittäin. Parhaillaan pohdimme museon henkilökunnan kanssa minkälaisen tempauksen keksimme loppukesän riemuksi!  
Marketta työn touhussa (kuva: Anu-Anette Varho)
Raitavaaran koruja konttimyymälässä
(kuva: Aapo Repo)