MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

MUODOSTA MONEKSI –MUOTOILUNÄYTTELY ON AVOINNA VIELÄ TÄNÄÄN JA HUOMENNA!
Taiteen edistämiskeskuksen tuottama muotoilunäyttely on nähtävissä Mikkelin torin Taidekontissa vielä parin päivän ajan. Näyttelyssä on esillä koruja, tekstiilejä, taoksia, vaatteita ja sisustustuotteita. Tuotteet ovat eteläsavolaisten suunnittelemia ja tekijöidensä itse valmistamia. Toukokuun aikana tori on alkanut herätä henkiin ja ihmiset ovat löytäneet tiensä myös Taidekontille. Kävijät ovat vaihdelleet muotoilun opiskelijoista eläkeläisiin ja lapsiperheisiin.
Torikahvien ja ostosten lomassa voi piipahtaa myös katsomaan näyttelyämme, Tervetuloa!

IPIK Design
Susanna Tyrväisen keramiikkaa ja IPIK Designin Aliisa-mekko

Kaiku Koru

Korumo Jewelry

Tuakon Takomo