MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

tiistai 28. elokuuta 2012

VIIMEISEN VIIKONLOPUN TUNNELMIA
Savonlinnan muotoilukesä päättyi 25.8. Riihisaaressa järjestettyyn Syystulet –tapahtumaan. Aurinkoinen ja lämmin ilma, sekä runsas ilmaisohjelmatarjonta houkutteli ihmisiä. NowHere Finland 2012 –näyttelyyn pääsi koko lauantain ajan ilmaiseksi. Näyttelyvieraiden ikä vaihteli vauvasta vaariin. Asiakkaat kiittelivät näyttelyä onnistuneeksi ja upeaksi kokonaisuudeksi, monet kertoivat vierailevansa näyttelyssä jo toista tai kolmatta kertaa!  Muotoilun äärellä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja materiaalien ja tekniikoiden kehittymisestä, tuotteiden elinkaaresta ja mietittiin miten maailma on vuosien aikana muuttunut. Eilen museon henkilökunta alkoi purkaa näyttelyä, tämän viikon aikana se pakataan kuljetuslaatikoihin ja lähetetään kohti seuraavaa kaupunkia, Lahden Sibeliustalossa NowHere Finland 2012 viivähtää 4. – 22.9.

MUODOSTA MONEKSI  –oheistapahtuma vietti Syystulissa kesän viimeistä aukiolopäivää. Asiakkaita konttimyymälöissä riitti tungokseksi asti ja seppämestari Jarkko Väisäsen taontanäytökset keräsivät kiinnostuneita silmäpareja ympärilleen. Kuluneen kesän aikana paikallinen muotoilu ja taidekäsityö ovat tulleet tutuksi Riihisaaressa vierailleille. Yhteensä yhdentoista yrityksen / henkilön tuotteita on ollut myynnissä konttimyymälöissä. Osallistujat ovat olleet päivittäin tavattavissa ja kertomassa tuotteistaan asiakkaille. NowHere Finland 2012 –näyttelyssä tekona esillä ollut Mikkelin ammattikorkeakoulun kampus-jopo oli kesän ajan Savonlinnassa kokeiltavissa käytännössä, Savonlinnan seudun matkailu vuokrasi jopoja toimipisteissään. Asiakkaille annettiin mukaan Muodosta moneksi –muotoilutapahtuman ilmaiskartta, jonka avulla saattoi polkea tutustumaan kaikkiin kartan kohteisiin.
Kiitos kuluneesta kesästä kuuluu kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille ja muotoilukesässä vierailleille ihmisille! KIITOS!
 
 
(kuvat: Anu-Anette Varho)