MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

tiistai 3. heinäkuuta 2012KUULUMISIA OOPPERAJUHLIEN NAAPURISTA!

Kuva: Tuakon Takomon Grilli Riihisaaren kallioilla (kuvaaja: Aapo Repo)Savonlinnassa on heinäkuussa runsaasti nähtävää myös muotoilun saralla; Valtakunnallinen NowHere Finland 2012 –ympäristömyötäinen muotoilunäyttely on avoinna joka päivä 10-17. Etelä-Savon taidetoimikunta on tuottanut näyttelyn oheen, museon ulkopuolelle alueellista muotoilua esittelevän kokonaisuuden. Design –paviljongeissa ja –konteissa voi ilman pääsymaksua tutustua paikalliseen muotoiluun ja tekijöihin. Konttimyymälöistä löytyy runsas valikoima kotiin viemisiä alueen omien yrittäjien tuotteista.  Muodosta moneksi  –muotoilutapahtuman kartan pisteisiin pääsee tutustumaan kätevästi vaikkapa vuokraamalla Kampus-Jopon Savonlinnan seudun matkailusta ja polkaisemalla sillä pyörälenkin.
Itä-Savon Lomaseutu –kesälehti esittelee tämän kesän ajan juttusarjan muodossa alueemme omia muotoilijoita. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on mikkeliläinen Tiina Kylliäinen. Kylliäisen lasipurkkeja on esillä myös NowHere Finland 2012 –näyttelyssä. Lomaseutu -lehteä jaetaan useimpien hotellien auloissa.
TERVETULOA VIIHTYMÄÄN MUOTOILUN PARISSA!

HUOM! SEPPÄ TEPPO NOUSIAISEN TAONTANÄYTÖS LAUANTAINA 7.7. ON PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI.

Kuva: Konttimyymälät kesäkuun auringonsäteissä (kuvaaja: Aapo Repo)