MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

torstai 18. joulukuuta 2014

TEKSTIILITAITEILIJA JULIO TUBALIN TYÖNÄYTÖKSET 17. JA 18.12.

Pop upissamme oli vilkasta ensimmäisellä viikolla. Välillä asiakkaita kertyi jonoksi asti! Olemme avoinna vielä 23.12. klo 17 saakka, joten vielä ehtii hankkia pukinkonttiin eteläsavolaista muotoilua.

Muodosta moneksi pop upissa esitellään myös taidetta.

Taiteilija Nadia Zubarevan ja lasi- ja keramiikkamuotoilija Susanna Tyrväisen yhteistyönä syntynyt upea veistos on esillä pop upissa.
(www.nadiazubareva.net)

Tänään ja huomenna tekstiilitaiteilija Julio Tubal valmistaa taideteosta myyntinäyttelyssämme, tervetuloa seuraamaan!

"Julio Tubal on taidekutoja, joka elää ja työskentelee Suomessa. Hän on kotoisin USA:sta (New York), missä hän valmistui taidekasvatuksen kandidaatiksi, keskittyen käsitöiden alalle. Hän tuli Suomeen varhaisella 70-luvulla tutkimaan käsin kutomista ja hän on ollut täällä siitä lähtien."Kuvat: Anu-Anette Varho