MUODOSTA MONEKSI

Muodosta moneksi -muotoilutapahtuman tärkeimpiä tavoitteita ovat muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten parempi näkyvyys ja paikallisten verkostojen vahvistaminen. Muotoilutapahtuma liikkuu Etelä-Savon alueella erilaisina kokoonpanoina.

Muodosta moneksi syntyi valtakunnallisen NowHere Finland 2012 -muotoilunäyttelyn oheistapahtumaksi. Ensimmäinen tapahtuma levittäytyi Savonlinnan kaupunkiin kesän 2012 ajaksi. Tapahtuman ydin sijaitsi Riihisaaressa, jossa alueen oma muotoilu esittäytyi ja eli Design -konteissa ja -paviljongeissa Saimaan aaltojen äärellä. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana yhteensä viisitoista eteläsavolaista ammattilaista ja monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma sai jatkoa vuoden 2013 toukokuussa Mikkelin Taidekontissa, jossa nähtiin näyttely seitsemältä eteläsavolaiselta nuorelta muotoilijalta. Myöhemmin samana vuonna tämä muotoilijoiden ja käsityöläisten ryhmä oli esillä Mikkelin Joulutorilla.

Mikkelin ensimmäisellä Art & Design Weekillä Muodosta moneksi näyttäytyi Pop up -shopin ja Showroomin muodossa Porstuakammareilla. Kokonaisuus piti sisällään paikallisen muotoilun ja käsityötuotteiden lisäksi ennakkokurkistuksen vielä opiskelevan vaatesuunnittelijan, Henna Parkkisen, opinnäytetyöhön. Vierailija pääsi tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin tuotteiden takaa. Joka päivä oli myös mahdollisuus tavata joku tekijöistä. Tapahtuma huipentui lauantaina 27.9. muotinäytökseen kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

TAPAHTUMAN HISTORIA

MUOTINÄYTÖS 2014

MUOTINÄYTÖS 2014
Muodosta moneksi -muotinäytös MAD Weekillä 2014. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

MUOTINÄYTÖS 2012

MUOTINÄYTÖS 2012
Muodosta moneksi -muotinäytös 2012. Klikkaamalla kuvaa, pääset kuva-albumiin.

tiistai 29. toukokuuta 2012


AVAJAISTEN LÄHESTYESSÄ KIIRE KASVAA! 
Asioiden järjestelyä, tapaamisia, muistioita, sopimuksia, kahvia, pullaa, kilometrejä...

Savonlinnassa on paistanut joka kerta aurinko, kun olen käynyt tulevaan kesään liittyviä asioita siellä hoitamassa. Maisema Riihisaaressa on kerrassaan upea. Olemme käyneet useamman kerran mittailemassa ja mallailemassa tulevaa tapahtumaamme rantakallioille ja vihreille nurmille, milloin sähkömiesten, milloin muotoilijoiden kanssa. Salakavalasti päivät kalenterissa hupenevat, jo ensi viikolla saamme Design -kontit ja paviljongit paikoilleen ja ryhdymme sisustustalkoisiin.

Perjantaina museon sisällä pystytetään tulevaa NowHere Finland 2012 -ympäristömyötäistä muotoilunäyttelyä.

Muodosta moneksi on työryhmään kuuluvien muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten todellinen yhteen hiileen puhallus. Yhdessä nämä yrittäjät ovat palaveripöytien äärellä ja sähköpostikeskusteluissa pohtineet tuotteiden myyntiä, näytöksiä ja esittelyä. Yhdistävänä tekijänä on ollut eteläsavolaisuus, tuotemuotoilu ja halu tehdä jotain uutta alueella. Tapahtumaa, sen rakenteita ja visuaalisuutta on ideoinut kaksi sisustusarkkitehtia, joilla on yhteinen mielenkiinto kehittää ja tehdä näkyvämmäksi alueellista muotoilua. Vaikka toiminta on tilapäistä ja kestää vain yhden kesän ajan, toivon tämän ryhmän todella jatkavan yhteistä toimintaa tulevaisuudessakin.

15.6. Riihisaaren muotoilutapahtumat avaavat ovensa yleisölle,
TERVETULOA TUTUSTUMAAN!